Hem » HoliBeYoga » Retreat » Yoga- och meditationsresa till Indien
Hanumanstaty i Rishikesh, foto: Rishu Bhosale

Yoga- & meditationsresa till Indien

1-11 februari 2024

Följ med på en livsomvälvande andlig resa till Indien där du ges möjlighet att fördjupa din meditativa praktik och stärka kontakten med ditt inre. Under resan får du bo på ashram i både New Delhi och Rishikesh.

Följ med på en livsomvälvande andlig resa till Indien där du ges möjlighet att fördjupa din meditativa praktik och stärka kontakten med ditt inre. Under resan får du bo och delta i praktiken på ashram i både New Delhi och Rishikesh.

Större delen av tiden bor vi på ashramet Gobind Sadan i New Delhi. Ashramet är en plats för andlig praktik och hängivenhet där människor från olika religioner, och även icke troende, möts i respekt och kärlek.

Detta är en så kallad yatra, en pilgrimsresa, vilket innebär att standarden på kost och logi är väldigt enkel och traditionell. Vi kommer att utöva yoga, men fokus ligger på den meditativa praktiken snarare än fysisk yoga. Gobind Sadan är en helig plats, och vi deltar i deras dagliga program. Meditationerna kanske inte kommer att se ut som du är van vid, men de är djupt transformerande.

För den som vill finns möjlighet att följa med på en utflyktsdag i Delhi där vi bland annat besöker Sanskriti Museum of Everyday Art och ett stort tempel.

Dagligt program på ashramet

(Förändringar kan ske utifrån särskilda händelser på ashramet)
Kl 7.15-8.00 Vi väcker kroppen med mjuk yoga vid Buddha Place
Kl 8.15-9.30 Kraftfull eldmeditation till Baba Siri Chands ära vid Old Havan
Kl 9.30-10.15 Enkel frukost vanligtvis med yoghurt gjord på buffelmjölk, chapati, bovete, papaya och chai
Kl 10.15-11.15 Meditation: Läsning av Jaap Sahib, call and response
Kl 11.15-16.00 Fri tid för vila, reflektion, egen meditation och tid för att utföra seva. Enkel lunch serveras cirka kl 13.30. Lunchen består vanligtvis av daal, som är en enkel linsgryta, och chapati
Kl 16.00-17.00 Meditations- och reflektionsklass, med Susanna och Ulrika eller Mary Pat Fisher, föreståndare på Gobind Sadan
Kl 17.30 Promenad på Gobind Sadans ägor där vi besöker de olika små by-templen
Kl 18.15 Samling vid Jesus Place
Kl 19.00 Kvällsmat som vanligtvis består av en grönsaksgryta och chapati eller ris. För den som eventuellt behöver komplettera maten kommer vi även ha tillgång till ett kök.

Utöver detta kommer du att tilldelas ett eldpass på två timmar per dygn då du får sitta vid den heliga elden i Peace Havan och meditera med olika andliga texter. Vi kommer även att delta i det dagliga arbetet på ashramet genom att utföra seva (osjälviskt tjänande). Det kan handla om att hacka grönsaker, diska, städa, sopa löv, plocka skräp eller något annat som för dagen behövs. Även detta arbete gör vi som en meditationspraktik.

Rishikesh

Två dagar åker vi till Rishikesh och upplever livet vid den heliga floden Ganges. Rishikesh kallas bland annat “Gateway to the Garhwal Himalayas” och “Yoga Capital of the World”. Vi bor enkelt på ett ashram vid floden, startar dagen med yoga och avslutar den med Aarti – en eldritual vid Ganges strand. Rishikesh är också platsen där Beatles mötte sin guru, och för den som vill finns möjlighet att besöka de övergivna djungeltempel där de bodde. Det kommer också att finnas tid att ta del av Rishikesh shoppingutbud av gudastatyer, rökelser, vackra sjalar och mycket annat.

1-11 februari 2024

10,000 kronor samt 200 dollar i kontant donation till Gobind Sadans sociala arbete.
3000 kronor betalas i anmälningsavgift för att reservera din plats. Denna summa återbetalas inte vid avbokning. Vid sjukdom återbetalas däremot hela summan, förutom 500 kronor i administrativ avgift, inom 30 dagar efter uppvisat läkarintyg.
7000 kronor betalas senast 31 oktober 2023
200 dollar i donation betalas kontant på plats i Indien

I priset ingår enkelt boende i delade rum (2-6 personer), transport inom Delhi samt till Rishikesh, alla måltider på Gobind Sadan och en gemensam middag i Rishikesh. Övriga måltider på utflykter och resa betalar du själv. Du kan även äta på ashramet i Rishikesh utan extra kostnad.

Du köper själv din flygbiljett samt ordnar visum och ser också till att du har en reseförsäkring
och eventuella vaccinationer.

Vi träffas på Zoom i god tid innan resan och pratar igenom allt du behöver veta så du ska känna dig väl förberedd.

Anmäl dig till info@holibeyoga.se så får du betalinformation.

Yogalärare och guider

Resan arrangeras av yoga- och meditationslärarna Susanna Mattsson (kundalinibhakti.blogspot.com / facebook.com/kundalinibhakti) och Ulrika Liard Wedin (holisticbeing.se/om-ulrika / instagram.com/ulrikaliardwedin) som båda besökt Indien och Gobind Sadan ett 10-tal gånger och även bott på ashramet i Rishikesh.

Sagt av deltagare och elever

"Fantastisk kurs som känns som ett andningshål i vardagen, längtat till varje söndag. För mig har den gått in på djupet både känslomässigt och mentalt. Extra bra har varit Ulrika som lärare, hennes utstrålning och hur hon delar med sig av sina erfarenheter, och att vi fått göra flera olika pass för att få med oss så mycket som möjligt."
Cecilia
Deltagare yogakurs
"Jag tyckte mycket om kombinationen av lugna och sköna positioner och mer stärkande och flödande yoga, andningsövningar, guidad avslappning och mantran. Ulrika var lugn, trygg och guidande och skapade en varm atmosfär"
Malin
Deltagare yogakurs
Tack för en jättefin kurs ❤️ Jag har haft mycket glädje av den och blivit mer medveten om vad som verkligen är viktigt för mig! Ulrika har verkligen förstått att skapa en realistisk kurs – genom babysteps och en självkärleksfull attityd. Det är lyxigt och tryggt att bli guidad av Ulrika och hennes varma och kloka sätt."
Carina
Deltagare onlinekurs
Erbjudande till dig

Guidad meditation

En vägledd meditation till kontakt med din fulla kraft.

 

Du får en ljudfil med en guidad avslappning och meditation som hjälper dig att ta kontakt inåt och öppna upp för din inre kraft.

 

Meditationen är gratis!